DroneBeeld

Luchtfotografie en -videografie
met Hans Bracke

 

Welkom bij de digitale versie van het boek DroneBeeld.

Mijn naam is Hans Bracke en ik werk sinds 2016 als docent voor de Dutch Drone Academy. Ik heb altijd in de mediawereld gewerkt, als multimediaspecialist. Nu geef ik o.a. professionals uit de krant- en televisiewereld een opleiding bij de Dutch Drone Academy, zodat zij leren prachtige luchtshots voor verschillende media te maken. Van meerdere foto's kun je eventueel een 3D model maken (reconstructie) of een time-lapse video.

Wat komt er allemaal bij kijken? Welke settings moet je gebruiken? Hoe moet je de drone instellen of vliegen? Allemaal onderwerpen die aan bod komen en je helpen bij het maken van je eerste -professionele- beelden. 

Het boek, en ook deze module, kent twee delen:

  • In deel A leer je in negen hoofdstukken goed beeldmateriaal te schieten met een multirotor. Je doet alle basiskennis op over camera’s, zoals de juiste instellingen van DJI multirotors.
  • In deel B ga je opdrachten uitvoeren. Je leert films analyseren, het herkennen van verschillende soorten shots, en hoe je het maken van een complete film voorbereidt. Dit doen we in drie hoofdstukken.

Na het doorlopen van deze delen ben je in staat om een portfolio op het gebied van luchtfotografie en -film te maken. Uiteraard moet je veel oefenen en ga je een eigen stijl ontwikkelen. Je zal zien dat je aanpak en materiaal steeds professioneler wordt.

We wensen je veel plezier met deze online cursus!

Namens Dutch Drone Academy,
Hans Bracke
Docent Drone & Media

DroneBeeld (jh)

Ik neem je mee in de wereld van drone foto- en videografie. In deze cursus leer ik je ondermeer de basisbeginselen van fotografie, hoe deze toe te vertalen naar de settings van de drone en hoe de opnames te verwerken tot verkoopbare producten.

Veel plezier!
Hans Bracke